Търсени Работни Позиции в ИТ

IT работа

Тъй като, броят на позициите в Информационните Технологии продължава да расте с бързи темпове, поради разрастването на дигиталния свят, от жизненоважно значение е бизнесите да изготвят стратегия, с която да подготвят екипи способни да изграждат приложенията, които трябва да бъдат завършени. Квалифицираните специалисти в Бълграия, търсещи IT работа са сред най-добре платените позиции, с възможности за развитие.

ИТ професионалистите, не винаги имат широко образование, но те се нуждаят от умения в специфични области, които са нужни за конкретната позиция.

Тази статия се фокусира върху уменията, нужни за умелото изпълнение на най-търсените ИТ работни позиции.

Тенденции в Подбора на ИТ Персонал Свързани с Covid-19

Tърсенето на IT работа от професионалисти, преминаването към дистанционен онбординг процес и изискването да се задържат служители с наследени умения, са три от тенденциите в подбора на ИТ персонал, които се появиха в отговор на Covid-19.

Първоначално имаше търсене на хора, които притежават умения в облачните системи, които са в състояние да приложат системи като АWS и Azure, за да стартират работата от разстояние. След това, се появи нуждата от кандидати с умения в киберсигурността, последвани от анализатори на данни и учени в областта на данните, които могат да погледнат с перспектива към това, което предстои.

Това търсене IT работа от професионалисти, и съответно нуждата на бизнесите от IT специалисти доведе то там, че организациите да се нуждаят от следните промени в своята стратегия за подбор на ИТ персонал:

Най-Търсени ИТ Позиции и полулярната IT работа

1. DevOps Инженер

DevOps инженерите, помагат и се грижат за екипа от разработчици, който взима участие в приложението на мрежовите операции.

2. Claud Архитект

Claud Архитектa ще ръководи и поддържа стратегията за claud изчисленията на компанията.

Някои от уменията на облачния архитект включват:    

3. Al Архитект

Един ИИ Архитект ще отговаря за надзора на всички ИИ инициативи и ще фокусира уменията си в математиката и статистиката. Нужните умения са:   

4. Системен Анализатор

Един системен анализатор ще проектира техники, които да подпомогнат разрешаването на проблеми, като анализира ИТ системите в организацията.

5. Мрежови Администратор

Мрежовите Администратори отговарят за управлението с LAN/WAN протоколи, софтуер и хардуер.

6. Софтуерен Инженер

Софтуерните инженери са отговорни за проектирането, развитието и инсталирането на софтуерни системи.

7. Блокчейн Инженер

Блокчейн Инженерите специализират в разработването на архитектура и решения, които използват блокчейн технология.   

Безплатен наръчник

Разкриваме Ви трите тайни за успех!