Важността на Агенциите за Подбор на ИТ Персонал

Тази статия разглежда, защо някои компании все още се опитват да наемат своите нови ИТ служители директно (прескачайки агенциите за подбор на персонал), както и ползите от наемането на ексклузивна агенция за подбор на ИТ персонал в България, за запълването на вакантните ви позиции.

Наемане Директно на Текущия Пазар

Понякога ще виждате обяви за работа, които са отбелязани с “Моля, Без Агенции”. Според нашия опит в Тop Skills Recruitment, много малко, ако дори има такива компании, имат успех наемайки директно на текущия пазар.

Това е защото пазарът е ориентиран към кандидатите за работа, но средата е бедна на таланти и по този начин, тази стратегия просто не е достатъчно конкурентна.

Естествено, има три причини поради които дадена компания може да помоли агенциите, да не се свързват с нея:

  • Предишен лош опит с агенции
  • Опасения за разходите
  • Липса на информация, относно това което агенциите за подбор на ИТ персонал, могат да предоставят

Предишен Лош Опит с Агенции

Можете да имате лош опит в даден ресторант, но това не означава, че никога повече няма да отидете на ресторант.

Светът на подбора на персонал е сходен, има някои ужасни агенции, но има и други които наистина отделят време, за да разберат бизнеса ви и неговите нужди. Затова, не оставяйте един лош опит да развали мнението ви за всички агенции.

Oпасения за Разходите

Опасенията за разходите са интересен въпрос, тъй като е скъпо да набираш персонал, но получавате това, за което сте платили. Една агенция, която работи на 10%, няма да е в състояние да ви предостави същото качество на услугата, като един ексклузивен партньор в подбора на персонал на 20%.

Агенциите, които начисляват ниски цени, се концентрират върху количеството, а не върху качеството, за да имат печалба. Тези агенции, рядко предоставят качествена услуга.

Вие се опитвате да запълните позицията с правилния кандидат, но често чрез директния подбор на персонал е трудно да се намери правилния човек, което води до увеличение на разходите на бизнеса ви, обвързани с провали на проекти, загуба на клиенти или пропускане на възможности.

В крайна сметка, може да се стигне до там, че 3-6 месеца по-късно да заплатите на агенция, същата или по-висока сума, която сте щели да заплатите още в началото.

Агенция за Подбор на ИТ Персонал и Нейната Дейност?

Агенциите за ИТ подбор на персонал в България, като Top Skills, не просто публикуват обяви за работа и изпращат на клиентите автобиографиите, които получават.

Често вече познаваме топ кандидатите, инвестирали сме години в изграждането на мрежа и знаем кой притежава набора от умения или кои други компании разполагат с подобен персонал. Ние можем да ви напътстваме и посъветваме относно пазарните цени, диапазона на заплатите, какво да очаквате като отговор и как да ръководите процеса на интервюиране..

Ние проверяваме кандидатите, спрямо вашите нужди, като по този начин ви спестяваме време в преглеждане на лоши кандидатури.

Понякога ще работим на база на резултати, така че вие ще ни плащате, само когато сме осигурили човека, от когото наистина се нуждаете.

Ексклузивни Партньори в Подбора на ИТ Персонал – Защо Трябва Да Обмислите Тази Опция

Предвид липсата на качествен ИТ персонал в България, ексклузивния партньор в подбора на персонал, може да бъде добро решение.

Ние желаем да разберем вашата техническа среда и да посетим офисите ви, за да видим как работите. Ще ви уведомим какво е постижимо на пазара и какво не е, както и ще работим заедно с вас, за да намерим решение, като вие можете да разчитате на нашата пълна конфиденциалност.

Знаем, че сме изцяло отговорни за намирането на човек, който да запълни позицията ви и затова ще положим нужните усилия, за да намерим кандидат, който да бъде идеален за вашия бизнес.

Ще поставим качеството пред количеството, за да предоставим по-добри кандидати, които намират за ободрително и успокояващо, да знаят че ние работим ексклузивно от ваше име.

Няма да бъдете безпокоени от множество рекрутъри, чрез обаждания, обратна връзка за Автобиографии и часове за интервюта.

Ние можем да бъдем по-гъвкави, относно таксите за ексклузивни клиенти, тъй като осъзнаваме че те се превръщат в качествен дългосрочен бизнес.

Още публикации