Агенция за подбор на персонал, София, България

Как работят агенциите за подбор на персонал?

Работодателите наемат агенция за подбор на персонал, за да намерят подходящите кандидати за вакантните позиции. Агенциите за подбор на персонал, изпълняват тази задача, като проучват отворените позиции, идентифицират квалифицирани специалисти, проверяват кандидатите и помагат на работодателя, по време на избора на новия служител.

Top Skills структурира своите услуги и такси по няколко начина, които включват:

 • Подбор при условие, с комисионна на база на заплатата, която бива изплатена само ако кандидата бъде нает
 • Задържано или екзекютив търсене, с предварително заплатена такса за помощ при попълване на позиция
 • Подбор на повикване, с променливо ниво на помощ и почасова ставка
 • Аутсорсинг на процеса на подбор на персонал, който изцяло замества вътрешната функция на работодателя при подбора

Защо да работите с агенция за подбор на персонал в България?

Компаниите работят с Top Skills Recruitment за да задоволят различни нужди. Обикновените причини включват:

 • Предоставяне на помощ при наемане на ръководители, ако няма вътрешен екип за подбор или човешки ресурси
 • Идентифициране на редки или високо-квалифицирани таланти, познато още като хедхънтинг
 • Намиране на кандидати за работа, извън мрежата от хора на компанията
 • Подпомагане на вътрешния рекрутър, при масово наемане или разрастване
 • Запазване на конфиденциалност, по време на деликатно търсене
 • Цялостно заместване на нуждата от вътрешни функции по подбор на персонал

Top Skills може да идентифицира автобиографии, които съответстват на способностите, уменията и опита, които са нужни за позицията, но освен това споделят корпоративните ценности, визия и култура.

Предимства на Използването на Агенция за Подбор

Разходите за наемането на персонал, се покачват постоянно. Част от тези разходи, са свързани с обучение и изгубена продуктивност, но голяма част от разходите се дължат и на самия процес на подбор.

Колко време, инвестират вашите служители и мениджъри от Човешки ресурси, в:

 • Обсъждане на позицията
 • Рекламиране
 • Първични и повторни интервюта
 • Проучване на квалификациите
 • Други

Използването на Top Skills е особено полезно за по-малките организации, където времето на служителите така или иначе е ограничено, затова можете да се доверите на Top Skills, за да намерите правилните кандидати, не просто група кандидати.

Успешен Метод на Агенция за Подбор на Персонал, чрез Социалните Медии

Социалните медии, стават все по-изтъкнати в процеса на подбор. Ние в Top Skills Recruitment  се възползваме от социалните медии, за да увеличим обхвата от кандидати, и да можем да покрием изискванията на нашите клиенти.

Тази статия описва ключовите елементи, които трябва да бъдат взети предвид, когато се използват социалните медии за подбор в България.

Какво Представлява Подбор през Социални Медии?

Подборът през социалните медии, представлява стратегия за подбор, която комбинира елементи на изграждане на работодателски бранд и маркетинг за подбор на персонал, за да се свържете и привлечете активни и пасивни кандидати в дигиталните платформи, които те посещават.

 • Ето и някои статистики:
 • 73% от милениълите, са намерили своята последна работа, през социална мрежа.
 • 82% от компаниите привлизат пасивни кандидати, като извършват подбор през социалните медии и са съобщили за 50% увеличение в качеството на кандидатите.

Разбиране за Нуждите на Компанията

Преди да наемете агенция за подбор на персонал в България, като Top Skills, трябва да имате ясна представа за вашите нужди, за да знаете как най-добре да се възползвате от нашите услуги.

 • Ако наемате персонал рядко, би било несериозно да разполагате със специален рекрутър и ще имате нужда от агенция за подбор на персонал
 • Ако наемате персонал редовно – около веднъж на месец. Може да разполагате с някого, който да върши по-голямата част от подбора, да бъде обучен да проверява и интервюира съобразно, но те биха могли да имат нужда от помощ в намирането на правилните кандидати за интервю.
 • Ако наемате персонал често, тогава Top Skills може да бъде вашият отдел по подбор на персонал, поемайки тежестта на работата от ръцете ви и да ви даде възможност да наемате качествено, а не просто да попълвате бройки.

Попълване на Позиции, Не на Часове за Интервюта

Компаниите плащат на Top Skills Recruitment за да попълнят позиции, не за да организират интервюта. Ще получите по-малко кандидати, но всеки ще бъде квалифициран, ще има подходящите меки умения и правилната кариерна перспектива.

Може да обмислите възможността, да спрете да наемате новозавършили студенти и да търсите по-опитни служители (с по-висока заплата), за да намалите проблемите, които обикновено са свързани с работата на новозавършили попълнения.

Ако ключов член на екипа е в годишен отпуск или болничен, може да имате нужда да наемете временен служител, който да запълни мястото. Обмислете дали да не използвате възможността, за да намерите някого за друга евентуална свободна позиция в компанията. Ако временният служител се справя добре и пасва добре във вашия екип, можете дори да го обучите, по време на неговия временен престой, за да видите дали е подходящ кандидат за свободната позиция.

Ако имате позиция, която изисква повече време за обучение, отколкото пробния период, тогава прехвърлянето от временна към постоянна позиция, може да бъде подходящо за вас. Понякога, може да отнеме месеци за да разберете дали един кандидат е подходящ за дадена позиция. Когато извършите прехвърляне от временна към постоянна позиция, тогава ще имате по-дълъг пробен период и ако нещата не се получат, дори няма да има нужда да ги освобождавате.

Още публикации