Body language – кръстосани крака

Как стоите в момента? Най-вероятно чeтeтe тoзи текст, кaтo cтe cлoжили eдиния си крак върху другия.

Пoвeчe oт 60% oт жeнитe и пoвeчe oт 30% oт мъжeтe предпочитат да седят по този начин и се чувстват много комфортно.

Истината е, че това е заключена поза и не винаги се възприема добре от околните.

Когато единият крак е прехвърлен плътно над другия (обикновено десният е над левия) се тълкува като сигнал за нервност или резервираност.

Хората често заемат тази поза на лекции или когато им се налага да седят по-дълго време, като например по време на интервю за работа.

Когато сте скръстили крака и ръце едновременно – тялото ви сигнализира, че сте се оттеглил вътрешно от разговора. Внимавайте къде и с кого използвате това заключване.

Ако кръстосате краката си на четворка – това подсказва, че сте настроен за спор. Обикновено именно в тази поза застава човек, когато е сред хора, които не познава много добре.
По-внимателното наблюдаване може да разкрие, че те стоят на по-голямо от обичайното отстояние един от друг и че ако са облечени със сака, то дрехите им са закопчани.

 

Какво означава, когато върхът на едното стъпало се заключва около и зад другия крак.

Този жест се използва изключително само от жени и подсилва отбранителната нагласа. Всеки път, когато види­те някоя жена да заема тази поза, знайте, че тя се е заключила вътре в себе си. Позата е характерна за стес­нителните или срамежливи жени.

Надяваме се, че тази статия е била полезна за вас и вече ще знаете какво излъчва езикът на тялото ви, когато сте с кръстосани крака.

Още публикации