Body language – позиция на тялото

Случвало ли ви се е да сте седнали в неудобна поза и насила да притискате гърба си към облегалката на стола? За да направите максимално добро впечатление на интервю за работа е добре да знаете как да се възползвате от езика на тялото.

Понякога ние даваме несловесни сигнали, известни под името „жестове на отклоняването“. Правим го, когато не сме съгласни с мнението на нашия събеседник, но  изпитваме задръжки да изкажем нашето собствено.

Един от тях е обирането на въображаеми власинки от дрехата. Докато го правим, най-често гледаме към пода, за да не засечем погледа си с този на човека срещу нас. Този е един от най-широко разпространените сигнали за неодобрение и несъгласие. Ако събеседникът ви го прави много продължително време – бъдете сигурни, че въобще не е сугласен с вашето мнение, макар и с думи да се съгласява.

Когато имате интервю за работа е добре да бъдете спокойни, но разбира се без да си полягате в стола. Нека тялото бъде изправено, но да не е изпъчено ???? Важно е да се чувствате комфортно.

Не кръстосвайте ръцете и краката си по време на интервю, ще помислят, че сте затворен и не умеете да работите в екип.

Съвет от #TopSkills: Дръжте ръцете си на масата пред вас ???? не ги оставяйте в скута си, тази поза е за неуверените.

Успех и до скоро!

Още публикации