Ели Стойнева – Съосновател на Top Skills Recruitment

Какъв е твоят трик, за да бъдеш по-продуктивен?

Един от триковете е правилното разпределяне на времето и задачите. Денят ми започва, когато имам съставен списък пред себе си.

Кое е нещото, което те мотивира на работното ти място?

Спокойствието, което сме създали в офиса, приятната обстановка и колегите… това, че обичам работата си е най-големия мотиватор.

Както Конфуций е казал „Избери си работа, която обичаш, и повече няма да се наложи да работиш нито един ден”.

Кое е първото нещо, с което стартираш работния си ден?

Списък с всички задачи за деня… разбира се и чашата ароматно кафе.

Коя е последната книга, която прочете и каква беше поуката от нея? 

Последната книга, която прочетох е „“ от Марк Макнийли. В нея е и оригиналът на книгата „Изкуството на войната“ написана от китайския генерал Сун Дзъ преди повече от две хилядолетия. Тази книга е доста полезен пътеводител, който ме вдъхнови да създам корпоративни стратегии за още по- успешен бизнес. В нея има примери от дейността на реални компании, в повечето случаи огромни корпорации. Има примери за грешни и успешни стратегии, до които са стигали и най-важното е, че всички те могат да се приложат тук и сега.

Кой филм/ сериал можеш да гледаш отново и отново и отново…?

Има толкова много филми, които бих гледала отново и отново, но почти не го правя, тъй като живеем в доста забързан свят и няма време за губене.

Назови едно нещо, което в момента се опитваш да превърнеш в навик?

Минимум един час на ден в четене на книга. Понякога чета с часове, но и често не успявам да се добера до книгата, така че това е навикът, който почти съм си създала.

Кой е най-странният въпрос, който кандида за работа ти е задавал по време на интервю?

Имала съм доста такива, но в момента се сещам за един, който ми беше зададен от една испанка и беше свързан с това дали в България има достатъчно магазини и ресторанти  за вегани. Също са ме питали дали има такива, които допускат домашни любимци.

Каква е твоята тайна в комуникацията с търсещи работа?

Емпатия, съпричастност, професионално отношение.

Още публикации