Какви Качества Трябва Да Притежават Най-Добрите Агенции За Кадри

Намирането на идеалния кандидат за дадена свободна позиция във вашата компания, не винаги е лесно, без значение дали се отнася за ИT, Производство, Инженерство, Продажби и Счетоводството, като може да отнеме много време за да бъде запълнена дадената свободна позиция с идеалния кандидат. Точно тук идва най-важната роля на добрата фирма за подбор на персонал.

Сложността на процеса за подбор на персонал, в нашата модерна икономика, прави качествените агенции за кадри, още по-ценни за работодателите във всички индустрии.

С покачването на цената за наемане, намирането на подходящия служител за вашата компания, е от общата ви производителност, когато добавите най-добрия кандидат към екипа.

Ето, кои са качествата на най-добрите агенции за кадри.

Познават Индустрията Ви Добре

Агенциите за кадри, трябва да познават вашата индустрия изцяло. Това ще позволи на рекрутъра, да търси кандидат с обширни и специфични знания за вашата индустрия.

Ако други топ компании във вашата индустрия, използват услугите на дадена агенция за кадри, по всяка вероятност и вашата компания ще има полза от техните услуги.

Ще Отделят Време да Опознаят Вашата Компания

Топ агенциите за подбор на персонал в България, ще отделят време да опознаят вътрешната култура, визията, целите на наемане на вашата компания, както и вашите бъдещи цели, преди да започнат да търсят правилния кандидат.

Предоставят Висококачествени Кандидати

Една качествена компания за подбор на персонал, ще надмине вашите очаквания за кандидатите, които тя осигурява и ще ги предостави за времето, за което са поели ангажимент да го направят.

Разполагат с Добре Обмислен Процес

Вашата предпочитана агенция, ще се придържа към своя процес на проверка и няма да прескача стъпки, които да снижат летвата относно стойността на кандидата и ще търсят обратна връзка след интервютата, за да се уверят че таргетират правилната група от кандидати.

Силни Нетуъркинг Умения

Една водеща агенция за подбор, ще разполага със силни нетуъркинг умения и ще разполага с контактите, личната и кариерна информация на много активни и пасивни професионалисти.

Обширен Опит в Интервюирането

Най-добрите рекрутъри ще проведaт строг процес на интервюиране, за да получат повече информация, от гледна точка на търсещия работа. Тази информация включва информация за преместване, силни страни и недостатъци, заплащане и придобивки, идеална работна среда, както и разяснения относно дупки в автобиографиите.

Може да Работи на Условни Начала

Някои агенции за кадри работят при условни начала – не таксуват комисионна, освен ако не наемете някой от техните кандидати. С оглед на това, не трябва да се безпокоите че ще платите на агенция за подбор, освен ако не запълнят дадена свободна позиция в компанията ви.

Качество на Вътрешния Екип

Хората, които работят за агенцията за подбор, трябва да бъдат опитен екип, който разбира мястото в което работи.

Отговорности След Наемането

Търсенето на обратна връзка, на разумни интервали, представлява както жест на учтивост, така и проверка дали кандидата е доволен от предоставената услуга. Освен това, предоставя начин да се оцени ситуацията и да се извършат корекции, ако е нужно.

Отговаря на Нуждите на Бизнеса Ви

Една добра агенция за подбор на персонал, е тази която отговаря на специфичните нужди на вашата организация. Те трябва да покриват условията на вашия отдел човешки ресурси и да осигуряват решения, които могат да бъдат персонализирани така че да отговарят на конкретните нужди на вашите бизнеси.

Улесняване на Съдействието и Комуникацията

С една добра агенция за подбор на персонал, може да се работи лесно и да предлага ефикасни начини за вашия екип, да се подготви за интервюта, да сподели своите оценки на кандидатите и да работите заедно за да достигнете решение.

Добрата фирма за подбор на персонал подобрява Опита на Кандидата

Една качествена агенция, ще осигури добър опит за кандидата, което ще го накара да се чувства добре относно вашата компания, след като види как се отнасяте с него и ще ги подкани да сподели своите добри чувства с другите, спомагайки за изграждането на вашата репутация.

Интегрира Рекрутинг през Социалните Медии

Една добра агенция за подбор на персонал, ще използва социалните медии за да комуникира с кандидатите, по време на всички нива на процеса за подбор на персонал.

Те Са Етична Компания

Една етична фирма за подбор на персонал, ще предостави на кандидата същата информация, която вие им предоставяте, за да може да образова кандидата относно вашата компания, така че да се увери че те са правилно информирани.

Още публикации