Истории от кухнята с Ирина Борисова

Какво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? За да ни разкрие отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята, поканихме  Ирина Борисова – Специалист Човешки Ресурси. Какво ни сподели тя в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравейте, Ирина! Представете ни се в няколко думи.

Здравейте , казвам се Ирина Борисова и съм Специалист Човешки Ресурси. От вече 6 години съм в тази сфера, като кариерният ми път включва позиции от различни направления на човешките ресурси: Подбор и Администрация на персонал. В свободното си време обичам да спортувам. Това ме зарежда с нови сили и много положителна енергия.

Какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

С оглед на обстановката в последната  1 година и 7-8 месеца мисля, че все по-голяма популярност придобиват позициите, които позволяват работа от вкъщи и виждам, че все повече фирми предлагат такъв модел на работа. Определено вярвам, че позиции в сфери като IT, финанси и счетоводство ще продължават да стават все по-желани.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

Определено вярвам, че техническите умения ще стават все по-важни и търсени от работодателите. Разбира се, езиците ще продължат да бъдат с добавена стойност за всеки човек търсещ нова работа.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

Работата в сферата на Човешките ресурси е голямо богатство , тъй като ми е дала много уроци, които са ми полезни и в моя личен живот. Определено ме е научила да съм по-смирена, по-търпелива, по-отговорна и още много, много позитивни неща ?

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

Може би все повече развивам аналитичното си мислене и това как да видиш една ситуация от различните ѝ страни, така че да можеш да вземеш най-доброто и оптимално решение.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

Познавам някои от вас много добре и съм сигурна, че и хората, с които сте се обградили, са също толкова готини, позитивни, усмихнати и подхождат с уважение към всеки човек. Желая ви успехи!

Надяваме се, че интервюто, част от  рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост идната седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации