Истории от кухнята с Ирина Борисова

Какво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? За да ни разкрие отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята, поканихме  Ирина Борисова – Специалист Човешки Ресурси. Какво ни сподели тя в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравейте, Ирина! Представете ни се в няколко думи.

Здравейте , казвам се Ирина Борисова и съм Специалист Човешки Ресурси. От вече 6 години съм в тази сфера, като кариерният ми път включва позиции от различни направления на човешките ресурси: Подбор и Администрация на персонал. В свободното си време обичам да спортувам. Това ме зарежда с нови сили и много положителна енергия.

Какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

С оглед на обстановката в последната  1 година и 7-8 месеца мисля, че все по-голяма популярност придобиват позициите, които позволяват работа от вкъщи и виждам, че все повече фирми предлагат такъв модел на работа. Определено вярвам, че позиции в сфери като IT, финанси и счетоводство ще продължават да стават все по-желани.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

Определено вярвам, че техническите умения ще стават все по-важни и търсени от работодателите. Разбира се, езиците ще продължат да бъдат с добавена стойност за всеки човек търсещ нова работа.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

Работата в сферата на Човешките ресурси е голямо богатство , тъй като ми е дала много уроци, които са ми полезни и в моя личен живот. Определено ме е научила да съм по-смирена, по-търпелива, по-отговорна и още много, много позитивни неща ?

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

Може би все повече развивам аналитичното си мислене и това как да видиш една ситуация от различните ѝ страни, така че да можеш да вземеш най-доброто и оптимално решение.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

Познавам някои от вас много добре и съм сигурна, че и хората, с които сте се обградили, са също толкова готини, позитивни, усмихнати и подхождат с уважение към всеки човек. Желая ви успехи!

Надяваме се, че интервюто, част от  рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост идната седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации

Кои са професиите на бъдещето?

Темата за професиите на бъдещето набира широка популярност в дневния ред на обществото, тъй като нарастващ брой изследвания сочат за настъпването на необратими трудови трансформации.

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

Платформата LinkedIn е изцяло специализирана професионална социална мрежа за създаване на бизнес профили, обмяна на професионална информация и генериране на бизнес контакти. Тя стартира като