Истории от кухнята с Ивета Станчева

Kакво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? Тази седмица е ред на интервю #10 от „Истории от кухнята“, а в главната роля е на Ивета Станчева, Recruitment & Resourcing Advisor в Questers. Какво се случва в IT Recruitment и още други неща вижте по-долу.

Здравейте, Ивета! ? Знаем, че сте част от Questers, но на нашите читатели ще им бъде интересно да разберат повече за Вас. Представете им се в няколко изречения. 

Здравейте, казвам се Ивета и се радвам, че имам възможността да споделя за себе си и професионалния си път, който до момента е бил изцяло в IT Recruitment-a.

В момента съм част от Super Recruiter екипа (както често се шегуваме) на Questers, компания, която помага на международни технологични организации да изградят и управляват високоефективни екипи в България. Като част от екипа по подбор, освен възможността да работя по много интересни и различни IT профили, имам свободата да развивам своите маркетинг познания и умения, както и креативността си. Все неща, които обичам да съчетавам, а и смятам, че отлично се допълват. 

Какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Определено мисля, че 2022 год. ще бъде още по-динамична предвид темпове, с които се развива ИТ секторът. Търсенето на IT специалисти ще продължава да расте. Красноречив пример са огромният брой кариерни възможности, с които стартирахме годината в Questers. Почти нямаме партньор, който да не разраства екипите си в момента. Тази динамика ще поставя различни предизвикателства пред технологичните компании, които се стремят да привличат най-добрите професионалисти. В тази връзка, смятам, че гъвкавото работно време както и дистанционната работа ще продължават да са водещите тенденции и през 2022.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

Адаптивност, отговорност, зрялост и правилната нагласа/мотивация.  Това са само няколко качества, които си мисля, че човек трябва да притежава в днешно време без значение от сферата на дейност.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

Тази професия определено ме среща с много и различни хора. Това ми помогна да науча, че всеки човек е уникален, със специфични желания, потенциал и виждания за бъдещето. В тази връзка смятам, че основно изискване към всеки специалист по подбор е да има търпение, внимание и индивидуален подход към всеки един.

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция, и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

 Като човек, който обича промените и предизвикателствата, бих казала, че в Questers за година научих страшно много. Освен че имам възможността да работя по различни IT, а и не само, позиции, имам възможността да се „докосна“ до най-различни наши партньори от буквално целия свят. Хора с различна култура, език,  виждания и разбирания за работата, което предполага и голяма доза адаптивност от моя страна. Това, което ме изненада е балансът, който постигнах за кратко време и в частност общуването и комуникацията между кандидати и клиенти.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

 Благодарна съм на Ели Стойнева, която ме покани да участвам в „Истории от Кухнята “. Страхотна идея, която събира на едно място колеги от Човешки ресурси, споделящи опит, виждания и идеи.  Страхотен, проактивен и позитивен екип.

Надяваме се, че този разговор, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е харесал. Ако имате въпроси, на които ние да отговорим, не се колебайте да ни потърсите. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации