Истории от кухнята с Ивета Станчева

Kакво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? Тази седмица е ред на интервю #10 от „Истории от кухнята“, а в главната роля е на Ивета Станчева, Recruitment & Resourcing Advisor в Questers. Какво се случва в IT Recruitment и още други неща вижте по-долу.

Здравейте, Ивета! ? Знаем, че сте част от Questers, но на нашите читатели ще им бъде интересно да разберат повече за Вас. Представете им се в няколко изречения. 

Здравейте, казвам се Ивета и се радвам, че имам възможността да споделя за себе си и професионалния си път, който до момента е бил изцяло в IT Recruitment-a.

В момента съм част от Super Recruiter екипа (както често се шегуваме) на Questers, компания, която помага на международни технологични организации да изградят и управляват високоефективни екипи в България. Като част от екипа по подбор, освен възможността да работя по много интересни и различни IT профили, имам свободата да развивам своите маркетинг познания и умения, както и креативността си. Все неща, които обичам да съчетавам, а и смятам, че отлично се допълват. 

Какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Определено мисля, че 2022 год. ще бъде още по-динамична предвид темпове, с които се развива ИТ секторът. Търсенето на IT специалисти ще продължава да расте. Красноречив пример са огромният брой кариерни възможности, с които стартирахме годината в Questers. Почти нямаме партньор, който да не разраства екипите си в момента. Тази динамика ще поставя различни предизвикателства пред технологичните компании, които се стремят да привличат най-добрите професионалисти. В тази връзка, смятам, че гъвкавото работно време както и дистанционната работа ще продължават да са водещите тенденции и през 2022.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

Адаптивност, отговорност, зрялост и правилната нагласа/мотивация.  Това са само няколко качества, които си мисля, че човек трябва да притежава в днешно време без значение от сферата на дейност.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

Тази професия определено ме среща с много и различни хора. Това ми помогна да науча, че всеки човек е уникален, със специфични желания, потенциал и виждания за бъдещето. В тази връзка смятам, че основно изискване към всеки специалист по подбор е да има търпение, внимание и индивидуален подход към всеки един.

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция, и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

 Като човек, който обича промените и предизвикателствата, бих казала, че в Questers за година научих страшно много. Освен че имам възможността да работя по различни IT, а и не само, позиции, имам възможността да се „докосна“ до най-различни наши партньори от буквално целия свят. Хора с различна култура, език,  виждания и разбирания за работата, което предполага и голяма доза адаптивност от моя страна. Това, което ме изненада е балансът, който постигнах за кратко време и в частност общуването и комуникацията между кандидати и клиенти.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

 Благодарна съм на Ели Стойнева, която ме покани да участвам в „Истории от Кухнята “. Страхотна идея, която събира на едно място колеги от Човешки ресурси, споделящи опит, виждания и идеи.  Страхотен, проактивен и позитивен екип.

Надяваме се, че този разговор, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е харесал. Ако имате въпроси, на които ние да отговорим, не се колебайте да ни потърсите. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации

Кои са професиите на бъдещето?

Темата за професиите на бъдещето набира широка популярност в дневния ред на обществото, тъй като нарастващ брой изследвания сочат за настъпването на необратими трудови трансформации.

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

Платформата LinkedIn е изцяло специализирана професионална социална мрежа за създаване на бизнес профили, обмяна на професионална информация и генериране на бизнес контакти. Тя стартира като