Истории от кухнята с Ивона Нинова

Какво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? Дойде време и нашият Recruitment Team Leader, Ивона Нинова да ни разкрие отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята. Какво ни сподели тя в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравей, Ивон! Ние имаме удоволствието да те познаваме много добре, но все пак за читателите ни ще е интересно да им се представиш. ?

Здравейте , казвам се Ивона и съм Ръководител подбор на персонал в Top Skills Recruitment. В тази сфера съм от почти шест години и имам удоволствието да съм част от екипа на Top Skills от приблизително четири години. Позицията ми включва различни направления на човешките ресурси: ръководене на екипа, подбор и администрация на персонал. В свободното си време обичам да прекарвам време с приятели. Това ме зарежда с нови сили и положителна енергия.

Какви тенденции смяташ, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Това, което забелязвам, е проявата на гъвкавост в повечето компании в различни аспекти от подбора на персонал. Вярвам, че кандидати диктуват правилата на пазара на труда и е неизбежно да няма съображение от страна на всички работодатели. Както вече се убедихме дистанционната работа не е мит в България и по света, дори се превърна в необходимост и всички, които успяха да предложат това на служителите си, не само ги задържаха, но и запазиха бизнесите си.
Следващата стъпка е може би четиридневна работна седмица, която доста държави опитват да имплементират. ?

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смяташ, че ще стават все по-ценни занапред?

С оглед развитието на всички технологии все по-търсени са техническите умения, както и необходимостта всеки един да има отлични познания по минимум един чужд език. Докато преди време тези умения не бяха задължителни, а голям плюс за всеки кандидат, към днешна дата би било доста трудно да намериш работа без тях.

На какво те научи работата в тази сфера?

В тази сфера ключовите умения, които всеки трябва да притежава или да придобие, са толерантност, емпатия, адаптивност и динамичност. Различните ежедневни ситуации тестват всяко едно от тях.

Какви нови умения усвои, откакто си на сегашната си позиция и имаше ли такива, които те изненадаха и не очакваше?

Уменията, които успях да развия допълнително, са тези за продажби, аналитично мислене и търпение.

Как би описала екипа на Top Skills в кратко изречение?

Едно изречение не би могло да опише това, което мисля за екипа ни. Млади, амбициозни и позитивни професионалисти, които се стремят ежедневно да усъвършенстват уменията си и да бъдат най-добрите в това, което правят! – едно от най-кратките описани. ?

Надяваме се, че интервюто, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост идната седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации