Истории от кухнята с Ивона Нинова

Какво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? Дойде време и нашият Recruitment Team Leader, Ивона Нинова да ни разкрие отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята. Какво ни сподели тя в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравей, Ивон! Ние имаме удоволствието да те познаваме много добре, но все пак за читателите ни ще е интересно да им се представиш. ?

Здравейте , казвам се Ивона и съм Ръководител подбор на персонал в Top Skills Recruitment. В тази сфера съм от почти шест години и имам удоволствието да съм част от екипа на Top Skills от приблизително четири години. Позицията ми включва различни направления на човешките ресурси: ръководене на екипа, подбор и администрация на персонал. В свободното си време обичам да прекарвам време с приятели. Това ме зарежда с нови сили и положителна енергия.

Какви тенденции смяташ, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Това, което забелязвам, е проявата на гъвкавост в повечето компании в различни аспекти от подбора на персонал. Вярвам, че кандидати диктуват правилата на пазара на труда и е неизбежно да няма съображение от страна на всички работодатели. Както вече се убедихме дистанционната работа не е мит в България и по света, дори се превърна в необходимост и всички, които успяха да предложат това на служителите си, не само ги задържаха, но и запазиха бизнесите си.
Следващата стъпка е може би четиридневна работна седмица, която доста държави опитват да имплементират. ?

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смяташ, че ще стават все по-ценни занапред?

С оглед развитието на всички технологии все по-търсени са техническите умения, както и необходимостта всеки един да има отлични познания по минимум един чужд език. Докато преди време тези умения не бяха задължителни, а голям плюс за всеки кандидат, към днешна дата би било доста трудно да намериш работа без тях.

На какво те научи работата в тази сфера?

В тази сфера ключовите умения, които всеки трябва да притежава или да придобие, са толерантност, емпатия, адаптивност и динамичност. Различните ежедневни ситуации тестват всяко едно от тях.

Какви нови умения усвои, откакто си на сегашната си позиция и имаше ли такива, които те изненадаха и не очакваше?

Уменията, които успях да развия допълнително, са тези за продажби, аналитично мислене и търпение.

Как би описала екипа на Top Skills в кратко изречение?

Едно изречение не би могло да опише това, което мисля за екипа ни. Млади, амбициозни и позитивни професионалисти, които се стремят ежедневно да усъвършенстват уменията си и да бъдат най-добрите в това, което правят! – едно от най-кратките описани. ?

Надяваме се, че интервюто, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост идната седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации

Кои са професиите на бъдещето?

Темата за професиите на бъдещето набира широка популярност в дневния ред на обществото, тъй като нарастващ брой изследвания сочат за настъпването на необратими трудови трансформации.

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

Платформата LinkedIn е изцяло специализирана професионална социална мрежа за създаване на бизнес профили, обмяна на професионална информация и генериране на бизнес контакти. Тя стартира като