Истории от кухнята с Клаудия Ангелова и Милен Макавеев

Kакво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? За да разберем отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята, този път поканихме не един, а двама специалисти. Това са Клаудия Ангелова и Милен Макавеев – едни изключително лъчезарни хора, които работят заедно като Talent Acquisition Team в Software Group. Какво ни споделиха те в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравейте и на двамата! Да започнем с това какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Очакваме 2022 да донесе много нови кариерни възможности, тъй като бизнесът, и в частност ИТ секторът, продължават да се развиват и то доста интензивно предвид нарастващата нужда от дигитализация в наши дни. В тази връзка смятаме, че възможността за отдалечена работа ще продължи да бъде с висок приоритет за немалка част от хората при избора на следващият им работодател.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

За нас винаги приоритет остава умението на човек да се адаптира. Факт е, че от известно време живеем в една нова, по-различна реалност и съвсем естествено това повлия върху повечето процеси в организациите. Например, в Софтуер Груп процесът ни по подбор е почти изцяло онлайн, следователно винаги ни прави добро впечатление, когато човек е помислил за спецификите на онлайн интервюто, като качество на връзката, светлина в стаята, приятен бекграунд и т.н.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

Да се стараем да пазим човешкото в себе си при всяка една ситуация, пред която се изправяме – така няма как да сбъркаме.

Какви нови умения усвоихте откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

Липсата на жив контакт с колеги и партньори несъмнено оказва влияние върху комуникацията с тях. Наложи ни се да се научим да изграждаме доверие от разстояние, както и да запазим същата скорост и качество на работата, която вършим.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

Силно сплотени, вечно усмихнати и с много енергия, търсещи нови начини как да бъдат успешни в работата си.

Надяваме се, че последното ни за тази година интервю, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост в началото на 2022 година, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации