Истории от кухнята с Клаудия Ангелова и Милен Макавеев

Kакво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? За да разберем отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята, този път поканихме не един, а двама специалисти. Това са Клаудия Ангелова и Милен Макавеев – едни изключително лъчезарни хора, които работят заедно като Talent Acquisition Team в Software Group. Какво ни споделиха те в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравейте и на двамата! Да започнем с това какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Очакваме 2022 да донесе много нови кариерни възможности, тъй като бизнесът, и в частност ИТ секторът, продължават да се развиват и то доста интензивно предвид нарастващата нужда от дигитализация в наши дни. В тази връзка смятаме, че възможността за отдалечена работа ще продължи да бъде с висок приоритет за немалка част от хората при избора на следващият им работодател.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

За нас винаги приоритет остава умението на човек да се адаптира. Факт е, че от известно време живеем в една нова, по-различна реалност и съвсем естествено това повлия върху повечето процеси в организациите. Например, в Софтуер Груп процесът ни по подбор е почти изцяло онлайн, следователно винаги ни прави добро впечатление, когато човек е помислил за спецификите на онлайн интервюто, като качество на връзката, светлина в стаята, приятен бекграунд и т.н.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

Да се стараем да пазим човешкото в себе си при всяка една ситуация, пред която се изправяме – така няма как да сбъркаме.

Какви нови умения усвоихте откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

Липсата на жив контакт с колеги и партньори несъмнено оказва влияние върху комуникацията с тях. Наложи ни се да се научим да изграждаме доверие от разстояние, както и да запазим същата скорост и качество на работата, която вършим.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

Силно сплотени, вечно усмихнати и с много енергия, търсещи нови начини как да бъдат успешни в работата си.

Надяваме се, че последното ни за тази година интервю, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост в началото на 2022 година, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации

Кои са професиите на бъдещето?

Темата за професиите на бъдещето набира широка популярност в дневния ред на обществото, тъй като нарастващ брой изследвания сочат за настъпването на необратими трудови трансформации.

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

Платформата LinkedIn е изцяло специализирана професионална социална мрежа за създаване на бизнес профили, обмяна на професионална информация и генериране на бизнес контакти. Тя стартира като