Истории от кухнята с Ростислав Дянков

Kакво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? Тази седмица разговаряме с Ростислав Дянков, който е неизменна част от екипа ни. Какво ни сподели Рос в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравей, Рос! Ние те познаваме и работим заедно от доста време, но за тези, които нямат това удоволствие, ще е интересно да се представиш.

Здравейте! Казвам се Ростислав Дянков и съм старши специалист човешки ресурси в Top Skills Recruitment. Опитът ми в тази сфера вече е 5 години, като преди това съм работил за кратко в маргетинг и рекламата. Завършил съм бакалавър по „Икономика на човешките ресурси“ и магистър по „Маркетинг“. Интересите през свободното ми време са свързани с българска история, народни танци и футбол.

Какви тенденции смяташ, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Смятам, че през 2022 година много работодатели ще продължат да разчитат на дистанционно набиране на персонал, онлайн интервюта, както и дистанционна работа на самите специалисти по човешки ресурси. На фона на актуалните събития към момента мисля, че ще се запази и тенденцията кандидатите да продължат да търсят изцяло дистанционна работа (работа от вкъщи). Вече се забелязва, че много международни компании започват да предлагат опция за изцяло хоум офис позиции.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смяташ, че ще стават все по-ценни занапред?

Определено едни от най-важните качества в днешно време са личната отговорност, лоялност и коректност към работодателя, адаптивност, както и техническите познания и езиковите умения на кандидатите.

На какво те е научила работата в тази сфера?

За последните 5 години работата ми в сферата на Човешките ресурси ме срещна с много „шарени“ хора и ме разви както личностно, така и професионално. Всеки човек носи в себе си история, качества, характер, умения… В нашата професия е важно да зададем правилните насочващи въпроси, чрез които да бъдем максимално полезни при селекцията на правилния кандидат за правилната позиция.

Какви нови умения усвои, откакто си на сегашната си позиция и имаше ли такива, които те изненадаха и не очакваше?

Успях да разгърна потенциала си като ми се даде възможност да работя по голямо портфолио от позиции и клиенти в различни сфери. Станах по-търпелив, но и отстояващ себе си.
Нещо, което ме изненада?! – Оказва се, че работя в изцяло женски екип и ми е изключително приятно, че успяваме да намираме правилната формула за постигане на целите си в комбинация с приятна работна и приятелска атмосфера!

Как би описал екипа на Top Skills в кратко изречение?

Смятам, че Димитър Калев и Ели Стойнева наистина са успели да съберат в Top Skills хора, които наистина са ТОП във всяко едно отношение (личностно и професионално)!

Надяваме се, че интервюто с Рос, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващата порция истории след седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации

executive search в българия

Executive search и развитието му в България

Подборът на персонал е един от най-динамично развиващите се отрасли на пазара на труда. Значението на специалистите по набиране на служители нараства паралелно с променящите

Кои са професиите на бъдещето?

Темата за професиите на бъдещето набира широка популярност в дневния ред на обществото, тъй като нарастващ брой изследвания сочат за настъпването на необратими трудови трансформации.