Истории от кухнята с Теодора Добрева

Kакво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? В днешното издание на „Истории от кухнята“ си говорим с Теодора Добрева, която, заедно със страхотния си екип, стои зад модерната платформа за работа Career Show. Именно заради работата и опита си на позицията Head of Marketing & Events ни беше изключително интересно споделеното от нея. Какво ни каза тя вижте по-долу.

Какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Както в много други сфери, така и в подбора на персонал, персонализацията и личното отношение започват да заемат все по-голяма част в процеса на привличане и задържане както на клиенти, така и на служители. Все по-голяма скорост ще набират личните 1:1 срещи между търсещите и предлагащите работата. Бърз преглед на базата данни, сканиране на CV и темплейт имейл вече няма да бъдат достатъчни, за да се привличат силно търсени кадри. В Career Show работим усилено за предоставяне на точно такава платформа, която свързва хора с хора и прави процеса на привличане на кадри както по-приятен, така и по-ефективен за двете страни.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

Проактивност, отговорност и адаптивност – това са основните качества, които търсим в нашите бъдещи служители. В бъдещето важна част от портфолиото на човек ще заемат също креативността, критичното мислене и soft skill – умения, които не могат да бъдат заменени от изкуствен интелект.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

В новия технологичен свят добрите практики се променят много бързо. Трябва да бъдеш изключително гъвкав и адаптивен, за да не изоставаш от конкуренцията. Да си склонен да правиш рискове, но в правилното време.

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

С навлизането на Поколение Z в работната среда лидерите на екипи са длъжни да се адаптират спрямо новите нужди на пазара. В последните години започнах да обръщам по-специално внимание върху своите меки умения. Фокусът върху психическото здраве в служителите е на много високи нива и ме радва, че все повече работодатели започват да имплементират добри практики в тази насока.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

С екипа на Top Skills работя от 4 години и във времето са доказали, че могат да посрещнат всяка нужда с желания резултат. Топлото им отношение ме кара да се чувствам, че работя с приятели – това смятам за ключов фактор в едни успешни дългосрочни взаимоотношения.

Надяваме се, че този разговор, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е харесал. Очаквайте следващия ни гост след седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации

Кои са професиите на бъдещето?

Темата за професиите на бъдещето набира широка популярност в дневния ред на обществото, тъй като нарастващ брой изследвания сочат за настъпването на необратими трудови трансформации.

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

Платформата LinkedIn е изцяло специализирана професионална социална мрежа за създаване на бизнес профили, обмяна на професионална информация и генериране на бизнес контакти. Тя стартира като