Истории от кухнята с Теодора Добрева

Kакво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? В днешното издание на „Истории от кухнята“ си говорим с Теодора Добрева, която, заедно със страхотния си екип, стои зад модерната платформа за работа Career Show. Именно заради работата и опита си на позицията Head of Marketing & Events ни беше изключително интересно споделеното от нея. Какво ни каза тя вижте по-долу.

Какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешки ресурси и подбор на персонал през 2022?

Както в много други сфери, така и в подбора на персонал, персонализацията и личното отношение започват да заемат все по-голяма част в процеса на привличане и задържане както на клиенти, така и на служители. Все по-голяма скорост ще набират личните 1:1 срещи между търсещите и предлагащите работата. Бърз преглед на базата данни, сканиране на CV и темплейт имейл вече няма да бъдат достатъчни, за да се привличат силно търсени кадри. В Career Show работим усилено за предоставяне на точно такава платформа, която свързва хора с хора и прави процеса на привличане на кадри както по-приятен, така и по-ефективен за двете страни.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че ще стават все по-ценни занапред?

Проактивност, отговорност и адаптивност – това са основните качества, които търсим в нашите бъдещи служители. В бъдещето важна част от портфолиото на човек ще заемат също креативността, критичното мислене и soft skill – умения, които не могат да бъдат заменени от изкуствен интелект.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

В новия технологичен свят добрите практики се променят много бързо. Трябва да бъдеш изключително гъвкав и адаптивен, за да не изоставаш от конкуренцията. Да си склонен да правиш рискове, но в правилното време.

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

С навлизането на Поколение Z в работната среда лидерите на екипи са длъжни да се адаптират спрямо новите нужди на пазара. В последните години започнах да обръщам по-специално внимание върху своите меки умения. Фокусът върху психическото здраве в служителите е на много високи нива и ме радва, че все повече работодатели започват да имплементират добри практики в тази насока.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

С екипа на Top Skills работя от 4 години и във времето са доказали, че могат да посрещнат всяка нужда с желания резултат. Топлото им отношение ме кара да се чувствам, че работя с приятели – това смятам за ключов фактор в едни успешни дългосрочни взаимоотношения.

Надяваме се, че този разговор, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е харесал. Очаквайте следващия ни гост след седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации