Истории от кухнята с Цоньо Атанасов

Какво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? За да ни разкрие отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята, поканихме Цоньо Атанасов – Acquire Project Manager в Chargebackhelp. Какво ни сподели той в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравейте, Цоньо! Нека започнем с това какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешкиресурси и подбор на персонал през 2022?

1. Според мен „дигиталния рекрутинг“ ще продължава да набира скорост и да заема все по – голямо парче от пая. Също тенденцията към „Diversity“ – разнообразието, справедливостта + приобщаването вече не е „хубаво да имаш“, а „трябва да имаш“.
2. Следващата тенденция, която вярвам че ще се задълбочи е дистанционно интервю и напълно дистанционно наемане на служителя, без да е необходимо да идва до офиса.
3. Работна сила при поискване става все по-търсена.
4. Все повече компании се обръщат към мрежи за таланти – вътрешни и външни мрежи, „рефърал“ програми и т.н.
5. Employer branding е критична за успешен, развиващ и добър бизнес.
6. Рекрутерите се нуждаят от нови умения в новата дигитална среда и трябва постоянно да се развиват и да са на гребена на вълната.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че щестават все по-ценни занапред?

Cloud computing
Data analytics
Digital marketing
Problem-solving
Project management
Change management

Също така прозрачност и конкретност- точно по темата, soft skills и т.н.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

На упоритост, никога да не се отказвам и да споделям знанията и наученото с останалите. По този начин всички израстват в твоето обкръжение или поне който си го може 🙂

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

Новите умения, които усвоих и продължавам да усвоявам в сегашната ми работа са най – вече свързани с project managment частта, менажиране и подредбата на всички процеси в един проект, който започваш от нулата. Също така как да организираш мрежата си от контакти и как да я разрастваш дигитално и физически. Винаги има подводни камъни, но те са част от пътя и справянето с нещата, така порастваш.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

Екипът на Top Skills е изключително професионален, сърцат, амбициозен и инициативен. Определено знаят как да свършат работата по най – добрия начин за клиента.

Надяваме се, че интервюто, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост идната седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации

Кои са професиите на бъдещето?

Темата за професиите на бъдещето набира широка популярност в дневния ред на обществото, тъй като нарастващ брой изследвания сочат за настъпването на необратими трудови трансформации.

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

LinkedIn и влиянието му на пазара на труда

Платформата LinkedIn е изцяло специализирана професионална социална мрежа за създаване на бизнес профили, обмяна на професионална информация и генериране на бизнес контакти. Тя стартира като