Истории от кухнята с Цоньо Атанасов

Какво е да работиш в една от най-динамичните индустрии, да се срещаш с различни хора и да си сред първите, които научават водещите тенденции на пазара? За да ни разкрие отговорите на тези и други въпроси от HR кухнята, поканихме Цоньо Атанасов – Acquire Project Manager в Chargebackhelp. Какво ни сподели той в рубрика ни „Истории от кухнята“ вижте по-долу.

Здравейте, Цоньо! Нека започнем с това какви тенденции смятате, че ще бъдат водещи в сферата на човешкиресурси и подбор на персонал през 2022?

1. Според мен „дигиталния рекрутинг“ ще продължава да набира скорост и да заема все по – голямо парче от пая. Също тенденцията към „Diversity“ – разнообразието, справедливостта + приобщаването вече не е „хубаво да имаш“, а „трябва да имаш“.
2. Следващата тенденция, която вярвам че ще се задълбочи е дистанционно интервю и напълно дистанционно наемане на служителя, без да е необходимо да идва до офиса.
3. Работна сила при поискване става все по-търсена.
4. Все повече компании се обръщат към мрежи за таланти – вътрешни и външни мрежи, „рефърал“ програми и т.н.
5. Employer branding е критична за успешен, развиващ и добър бизнес.
6. Рекрутерите се нуждаят от нови умения в новата дигитална среда и трябва постоянно да се развиват и да са на гребена на вълната.

Какви са качествата и уменията на търсещите работа, които смятате, че щестават все по-ценни занапред?

Cloud computing
Data analytics
Digital marketing
Problem-solving
Project management
Change management

Също така прозрачност и конкретност- точно по темата, soft skills и т.н.

На какво ви е научила работата ви в тази сфера?

На упоритост, никога да не се отказвам и да споделям знанията и наученото с останалите. По този начин всички израстват в твоето обкръжение или поне който си го може 🙂

Какви нови умения усвоихте, откакто сте на сегашната си позиция и имаше ли такива, които ви изненадаха и не очаквахте?

Новите умения, които усвоих и продължавам да усвоявам в сегашната ми работа са най – вече свързани с project managment частта, менажиране и подредбата на всички процеси в един проект, който започваш от нулата. Също така как да организираш мрежата си от контакти и как да я разрастваш дигитално и физически. Винаги има подводни камъни, но те са част от пътя и справянето с нещата, така порастваш.

Как бихте описали екипа на Top Skills в кратко изречение?

Екипът на Top Skills е изключително професионален, сърцат, амбициозен и инициативен. Определено знаят как да свършат работата по най – добрия начин за клиента.

Надяваме се, че интервюто, част от рубриката ни „Истории от кухнята“, Ви е допаднало. Очаквайте следващия ни гост идната седмица, а дотогава не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси, на които ние да отговорим. Ако пък си търсите работа, вижте предложенията ни тук.

Още публикации