Как да си намерим работа по време на пандемия

Знаем, че дори и при нормални условия, търсенето на работа може да е трудно. По време на криза, обаче, много хора не знаят дори как да започнат и какво ги очаква.

Един от първите въпроси, който възниква в тази ситуация, е дали компаниите изобщо наемат нови служители в момента.

Ако в момента нямате работа и трябва бързо да си намерите, специалисти съветват на първо място да сте активени – обновяване информацията онлайн, като се наблегне на качествата и силните страни, както и на постигнатия досега успех. Чрез LinkedIn можете да намерите компании, които търсят служители, притежаващи такива качества. В момента виртуалните срещи улесняват процеса по подбор. Не бързайте да кандидатствате, а се опитайте да съберете възможно най-много информация за компанията. Имайте предвид, че компаниите не работят по обичайния си начин в момента и може процесът да е по-бавен.

Помнете, че имате опции, много компании имат голяма мрежа от изпълнители, с които сключват договори за различни проекти. Тук ние можем да съдействаме, в качеството ни на агенция за подбор. Top Skills Recruitment – на един „клик“ разстояние. На нашия сайт качваме всички актуални обяви.

В момента хиляди хора търсят работа и конкуренцията е огромна, така че е важно да си създадете стратегия. Предлагаме няколко идеи:

#силни страни

Покажете какво можете

Не бива да подавате хаотично кандидатури, защото това не е ефективен подход. Първо, дайте приоритет на работните места, които са били публикувани най-скоро, защото това е знак, че компанията има текуща нужда, която трябва да бъде запълнена.

Бъдете уверени, когато четете обяви за работа и не забравяйте, че все още можете да получите работата, дори ако не отговаряте на всички изисквания. Използвайте автобиографията и мотивационното си писмо, за да покажете, че имате нужните умения, които работодателите търсят.

#уникално СВ

Персонализирайте CV-то и мотивационно писмо си за всяка работа

Отделете повече време на процеса по кандидатстване. Важно е да подготвяте CV и мотивационно писмо за всяка отделна позиция. Отнема повече време, за да ги модифицирате за всяка обява за работа, но е необходимо. Тайната за преминаване към същинското интервю е написана точно в обявата за работа – ключови думи като длъжност, отговорности и умения. Уверете се, че повечето от най-важните аспекти за работата са в автобиографията и мотивационното писмо.

Почти 75% от автобиографиите, които преминават през системата и през човека, отговарящ за наемането на служители, са елиминирани, тъй като не отговарят на изискванията, като правилните умения, нивото на образование или длъжностите.

#информиран
Бъдете в течение

С оглед на постоянно променящата се ситуация, намирането на работа може да се окаже по-бавен и труден процес. Не се обезсърчавайте. Нашият сайт Top Skills Recruitment постоянно поддържа актуални обяви за работа на развиващи се компании. Разгледайте ги и ако намерите подходящата за вас позиция, не се чудете, а се свържете с нас!

Прогресът е в действието! Късмет!

Бъди позитивен и не спирай да се движиш напред!

Още публикации