Какво да правим на първия работен ден

Да започнете нова работа е вълнуващо начинание, което често се свързва с нови приключения и възможности. Очакванията към нови запознанства, смяна на работната обстановка и разнообразие в ежедневието са огромни. Междувременно обаче, няма как да скрием, че с новата работа идва и притеснението: от това как ще се представим пред новите колеги, дали ще ни допадне обстановката и често – дали не сме „сбъркали“ или „прибързали“ с решението си.

 

Ние от Top Skills Recruitment имаме 3 бързи съвета за това как да намалим притеснението преди първия работен ден. Преди всичко Ви уверяваме, че не сте единствени! Всеки се притеснява от неизвестното.

 

  • „Начертайте“ си маршрута

 

На пръв поглед звучи естествено и съвсем елементарно, и затова често пренебрегваме тази част от планирането. Но тази „малка” стъпка би могла да ни осигури доза спокойствие в иначе напрегнатия ден. Планирайте маршрута си до работното място от предния ден, предвидете достатъчно време, особено ако зависите от разписания. ☺ Първото впечатление винаги е важно. Ще се изненадате колко нерви може да Ви спести правилното планиране.

 

  • Не си създавайте очаквания и задавайте въпроси, когато не разбирате

 

Високите очаквания често водят до разочарование. А истината е, че рядко можем да съдим за цялостния процес едва от първия работен ден. Бъдете възприемчиви и любопитни, задавайте въпроси, когато не Ви е ясно, и скоро ще навлезете в работния процес и ще можете да си създадете по-ясна представа за екипа и фирмата. Като новопостъпил/а, винаги има какво да научите.

 

  • Дайте всичко от себе си, но не се претоварвайте

 

Когато постъпим на ново място, винаги искаме да се докажем. Стараем се да се харесаме на работодателя и на колегите ни. В този стремеж, често приемаме повече, отколкото можем да свършим, или пък в прекаленото си старание, допускаме малки грешки. Бъдете спокойни и не се „пренавивайте.“ Дайте всичко от себе си, но не повече, отколкото можете! Никой не очаква от Вас да бъдете перфектен. Добрият работодател цени искреността и старанието.

 

„Вложете сърцето, ума, интелекта и душата си дори в най-дребните си постъпки. Това е тайната на успеха.“ – Суами Сивананда

Надяваме се, че тази статия е била полезна за Вас и Ви желаем успех в новите начинания.

При нужда от съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Пишете ни на [email protected] или се свържете с нас на +359 896 719 324

Още публикации