Кариерно развитие – възможно и още как!

Кариерното развитие винаги е било ключов фактор за успеха на работното място. Особено сега, когато промяната е неизменна част от ежедневието ни, а бързото адаптиране към нея е повече от нужно. Заради това е важно да знаем полезни практики, чрез които да се възползваме от възможностите и да бъдем по-успешни. По-долу Ви предлагаме няколко съвета, които да Ви помогнат по пътя към кариерното развитие:

 

Придобиване на здравословни навици

Всички сме чували, че 8-часовият сън е съществен, а закуската е най-важното хранене от деня. Това е така дори когато става дума за кариерното развитие. Качественият сън позволява на ума и тялото да се отпуснат и отпочинат от забързаното ежедневие, докато добрата закуска ги подготвя за новите задачи. По този начин се справяме по-добре с предизвикателствата на работното място и сме по- отворени към новостите, което гарантира по-добри кариерни възможности.

 

Оптимистичен начин на мислене

Подходът и отношението ни към нещата също са важен условие за кариерното ни развитие. Негативизъм, отказ и съмнение дали ще се справим с отговорностите и изискванията единствено пречат на успешното ни представяне. Заменяйки ги с оптимистична нагласа и вяра в собствените умения ние спомагаме развитието ни в кариерен план.

 

Поставяне на SMART цели

Поставянето на точни и реално изпълними цели е поредната практика, която води до значителни резултати на работното място. Моделът SMART е един от най-полезните, които можете да използвате в процеса на кариерно развитие. Според него, целите, които си поставяме, трябва да са точно определени, измерими, реалистични и постижими в рамките на даден срок. В противен случай рискуваме да постигнем точно обратния ефект.

 

Придобиване на нови знания и умения

Независимо дали става въпрос за кариерно или личностно развиване, надграждане на вече придобитите знания и умения или придобиване на нови такива са от съществено значение. Последните месеци се появиха много онлайн платформи, които предлагат различни курсове във всякакви сфери. Coursera, Udemy и FutureLearn са само някои от тях, които улесняват кариерното ни развитие.

 

Надяваме се, че горепосочените съвети ще са от полза по пътя към кариерното Ви развитие! При нужда от съдействие, екипът на Top Skills Recruitment е насреща с още полезна информация!

Свържете се с нас на [email protected] или +359 896 719 324

ТУК разгледайте нашите отворени позиции.

 

Още публикации