Какво е Маркетинг За Подбор на Персонал?

Бизнесите по света, получават огромни ползи от един успешен маркетинг за подбор на персонал, но освен това той допринася и за значителните подобрения за кандидатите и техния опит във взаимоотношенията им с вашата компания.

Маркетингът за подбор на персонал, представлява практика по използването на маркетингови стратегии за насърчаване на стойността от работата за даден работодател, за да бъдат привлечени, ангажирани, наети и задържани таланти.

Работодателите се нуждаят от Маркетинг за Подбор на Персонал, защото старият начин за транзакционен подбор, не работи толкова добре. Днешните кандидати откриват и преценяват работодателите, по същия начин по който намират продукти, хотели и ресторанти. Посредством онлайн търсене, следвайки социалните медии и четейки рецензии, кандидатите се запознават с работодателя и неговите кариерни възможности.

Маркетингът за Подбор на Персонал се различава от традиционния подбор и сорсинг, по това че маркетолозите не са директно отговорни за попълването на позиции. Вместо това, те допълват рекрутърите като разказват историята на марката на работодателя и в резултат на това, те генерират по-качествени кандидати за отворените позиции, така че да помогнат на рекрутърите да попълнят по-бързо и лесно позициите.

Защо трябва да започна да използвам маркетинг за подбор на персонал?

Kонкуренцията за таланти е по-силна от всякога. Маркетингът за подбор на персонал, гарантира че сте привлекателни за активно търсещите работа и пасивните кандидати, които искате да привлечете.

Маркетингът за подбор на персонал, формира гръбнака на една проактивна сорсинг стратегия, като ви помага да:

  • Разработите по влиятелен бранд – не просто такъв, който се харесва на масовия пазар
  • Отделите кандидати във вашите мрежи за таланти, с персонализирани кампании и комуникация
  • Достигате аудитория в голям мащаб и да разберете от какво съдържание те биват ангажирани
  • Оптимизирате вашите кариерни сайтове, за да уловите и конвертирате качествени кандидати
  • Подхранвате набора от кандидати, за да ги поддържате готови целогодишно

Маркетингът за подбор на кандидати, не просто ви предоставя повече кандидати, но иви гарантира по-качествени кандидати. Нуждаете се от ангажиращо съдържание, което обучава талантите за основните ценности на вашата компания, вашата култура и работната среда. Хора, които не са съгласни с това, за което ви е грижа, сами ще се отдръпнат и това е един отличен начин, по който да повишите нивото на качество на кандидатите.

Ползите от Маркетинга за Подбор на Персонал

Стратегическо Позициониране

Ако търсите кандидати, които биха могли да окажат огромно влияние в организацията ви, не просто онези които са веднага на разположение, тогава имате нужда от повишен фокус върху пасивните кандидати , а успехът зависи от внимателното изграждане на личности от хората, които “пасват” на вашата компания.

Тези кандидати биха могли да бъдат наети в бъдеще, но по същия начин могат и да не бъдат. И в двата случая, те трябва да бъдат на достатъчно високо ниво, така че вашата компания да има полза от изграждането на отношения с тях.

Ускорение

С показатели, като време за наемане или време да започнете да определяте начина, покойто екипите за наемане биват оценявани, е важно да можете да действате бързо.

Веднъж след като програмите за маркетинг за подбор на персонал са готови, вие започвате да оформяте поток от кандидати, които са подходящи за вашата компания, трябва да можете да очаквате да видите ускорени процеси навсякъде.

По-добър Опит за Кандидатите

Oтношенията между вашата компания и един кандидат, не започват в момента в който те “кликнат” върху бутона кандидатствай, а започват още в първия момент, в който те срещнат бизнеса ви. На този етап преди да се кандидатства, изживяването на кандидата е много важно. Това е момента, в който хората оценяват вашата компания и решават дали да кандидатстват или не.

Маркетингът за подбор на персонал, дава възможността да се персонализира съдържанието и комуникацията, която хората получават на този етап от процеса. Всяка допирна точка, може да бъде персонализирана на база на това “кой” е кандидата, какво е нивото му на ангажираност и каква е връзката му с вас.

По-Силен Работодателски Брандинг

Хората не кандидатстват за компании, те кандидатстват за марки. Те търсят допирни точки, някоя идея или чувство за мисия, които да споделят с вашата организация.

Начинът, по който вие презентирате и рекламирате марката си, е от изключителна важност. Трябва да използвате правилното съдържание на вашата кариерна страница, правилните подхранващи кампании, правилния вид съобщения, за да може вашият ЕVP да бъде успешен.

Намалени Разходи за Наемане

Не само, че правилният маркетинг за подбор, ще ви помогне да следите ефикасността на различните кампании за генериране на поток, но ще ви помогне и да приоритизирате как най-добре да инвестирате вашето време и ресурси.

Имате Нужда от Помощ с Вашия Маркетинг за Подбор на Персонал?

Kачественият маркетинг за подбор на персонал, подпомага вашия бранд по един креативен начин. Поднася правилното съобщение на правилните хора, в правилния момент, посредством правилното устройство. С оглед продължаващото развитие на медийния пейзаж, благодарение на новите устройства и по-малките екрани, вие трябва постоянно да се адаптирате към тези промени.

Ето къде, Top Skills Recruitment може да ви помогне, благодарение на нашия доказан подход към един ефективен маркетинг за подбор на персонал, който се стреми да промотира стойността от работата за даден работодател, за да може да привлече, ангажира, наеме и задържи талантите.

Още публикации