Kак да Привличаме Топ ИТ Таланти

Подборът на най-добрите ИТ таланти беше трудна задача още преди пандемията, но в последствие се превърна в много по-трудна. Да знаете своите собствени изисквания за изграждане на план за подбор на ИТ таланти, е жизненоважно, но все пак трябва да знаете и от какво се нуждаят кандидатите, когато търсят работа, защото подборът не е едностранен процес, особено що се отнася до набиране на ИТ персонал.

Ясно е, че ИТ позициите са с високо текучество, тъй като индустрията привлича хора, които търсят предизвикателства, така че изграждането на план за удължаване на престоя на ИТ персонала, който иска да учи, да се развива и да бъде част от екипа, може да помогне с подбора и задържането на персонала.

Мениджърите на ИТ таланти се нуждаят от технически умения, но освен това, те трябва да бъдат в състояние да преценят, как персонала ще пасне на вашата организация. Тази статия разглежда начините, по които вашия бизнес може да наеме най-добрият ИТ персонал.

Отличете Вашия Работодателски Бранд

По-голямата част от ИТ персонала, научава за потенциалните компании, посредством съдържанието и медиите на компаниите, например блогове, новини и видеа, по време на своето търсене на работа. Това означава, че е важно да бъде ясно и видимо за потенциалните служители, с какво вашата компания се отличава.

Използвайте Вашата Мрежа от Служители

Освен да публикувате обяви чрез обичайните си канали, също е добра идея и да помолите вашите служители да ви помогнат, като споделят на своите социални медии, като просто пресподелят или ретуитват вашите публикации. Така няма да подценявате силата на връзките на вашите служители.

Инвестирайте в Правилните Инструменти за Набиране на ИТ персонал

Инструментите подсилени от ИИ, могат да измерят уменията в кодирането на вашите кандидати, на база на цялостното качество на кода и логическата точност, а не просто на база на цялостната точност.

Взимайте Участие в Събития

Търсете онлайн събирания, конференции, потребителски групи, които пасват на отворените ви позиции и предоставят шанс на вашия ИТ персонал, да се яви на конкретните събития.

Предложете Стимул за Успешна Препоръка

Стимулирайте интереса, като предлагате стимул на вашия екип за препоръки, които водят до успешно наемане на кандидат.

Използвайте Връзките на Своя Технически Екип

  • Помолете вашия ИТ екип да сподели обявата за работа, в своите социални мрежи. Ползите от този подход включват:
  • Кандидатите веднага ще разберат, с кого ще работят.
  • Членовете на екипа ще познават кандидата, което е добре за сплотеността на екипа.
  • Членовете на екипа ще могат да играят ролята на първоначален филтър, който само най-добрите кандидати ще могат да преминат.

Наемете Най-Добрия ИТ Персонал

Ако започнете като наемате най-добрия ИТ персонал за вашия екип, това ще изпрати правилното послание и ще имате много по-малко проблеми, при наемането на други хора, тъй като те ще предпочетат да работят заедно с експерти.

Предложете Работа от Вкъщи

Направете възможно за вашите служители, да работят от вкъщи известно време, тъй като този вид гъвкавост ще подсили офертата за работа.

Промотирайте Постоянното Обучение и Развитие на Умения

ИТ персоналът търси шанс за да научи нови умения и технологии, затова предложете на вашите потенциални служители шанса да научат нови умения.

Предложете Интересни Кариерни Развития

Ако искате да привлечете топ таланти, ще трябва и да предложите привлекателни кариерни развития. Служителите искат да се развиват в своите кариери, затова работодателите трябва да им помагат да достигат своите цели.

Осигурете Различни Привилегии и Oблаги Които са от Значение

Измислете привилегии и облаги, които са от значение за служителите, като проекти за себеразвитие, чрез които те могат да научават нови умения.

Партнирайте си с Опитна Агенция за Подбор

Ако решите сами да опитате опцията за Набиране на ИТ персонал, то тя е възможна, но партньорството със специализирана агенция за подбор на персонал като Top Skills, по всяка вероятност ще ви помогне да постигнете резултати по-бързо, посредством нашите знания за пазара, широкия ни обсег и достъп до ключови стратегически умения.

Още публикации