Как Да Намерите Най-Добрите ИТ Позиции В България

Има търсене на ИТ позии, както в традиционните технологични компании, така и в компаниите в други индустрии, като здравеопазване, търговия на дребно и финанси, но как можете да кандидатствате за най-добрите ИТ позиции и да намерите работа при един от топ работодателите в България?

Най-добрите работодатели се нуждаят от служители с технически умения, в полета като киберсигурност, софтуерна разработка, анализ на данни и изкуствен интелект и същевременно те търсят най-добрите служители, в един изключително конкурентен пазар. Тук ви представяме едно ръководство, което да ви помогне да намерите великолепна позиция, в един от водещите Български работодатели.

Какво Търсят Работодателите?

Мениджърите по наемане на персонал, търсят интелигентни и въодушевени хора, които ще помогнат на компанията да успее. Конкретни неща, които рекрутърите искат да видят, включват:

 • Знания за основните принципи на компютърните науки
 • Образование и Талант в Кодирането
 • Силни комуникативни умения, както и готовност да приемат обратна връзка и да бъдат обучавани.

Технически умения

Този набор от умения, може да включва поредица от неща, които зависят от конкретната позиция, от програмиране в различни езици за кодиране като Java, Python, C+ и други, до извършване на статистически анализ, използвайки софтуер като Tableau, R, и SQL, до разбиране на потребителското изживяване и дизайн на интерфейса.

Разрешаване на Проблеми

ИТ професионалистите, трябва да знаят как да разбиват проблемите на по-малки разбираеми компоненти, за да могат да изграждат един завършен продукт.

Голяма част от работата в ИТ, се състои в това да бъдете креативни, що се отнася до намирането на решения, сътрудничеството и комуникацията с колегите, които работят по подобни проекти и да организирате проектите си успешно.

 • Най-търсените ИТ позиции в България през 2021 са:
 • DevOps Инженер / DevOps Engineer
 • Облачен Архитект / Cloud Architect
 • ИИ Архитект / AI Architect
 • Системен Анализатор / Systems Analyst
 • Мрежови Администратор / Network Administrator
 • Софтуерен Инженер / Software Engineer
 • Блокчейн Инженер / Blockchain Engineer

Как Да Си Уредите Интервю с Топ Компаниите

Изключително трудно е да си уредите интервю за ИТ позиция, с някой от водещите работодатели в България, но следните съвети ще ви помогнат да получите интервю с избрания от вас работодател:

Проучете ги

Отделете време да проучите и да се информирате относно компанията или сектора, към които сте се насочили и технологиите, които те използват.

Използвайте Сайтове за Работа

Един отличен начин да си помогнете в търсенето на работа, е да използвате сайтове за работа и да се запишете за да получавате информация. Много от позициите няма да бъдат подходящи за вас, но можете да попаднете на няколко, които да си заслужават.

Стартъпи

Стартъпите са великолепен начин, чрез който да научите повече и по-бързо в една по-малка организация, което ще ви помогне да стигнете до водещите работодатели, към които се целите.

Изпипайте Всичко

Бъдете конкретни и изпратете нашите персонализирани мотивационни писма и Автобиографии на бъдещите работодатели.

Упражнявайте се за Интервюто

Изгответе вашата презентация, научете всичко което има да се знае, за позицията и за компанията.

Присъединете Се Към Кариерни Сайтове

Въпреки че LinkedIn е най-добре познатия кариерен нетуъркинг сайт и сайт за обяви, има някои кариерни сайтове за ИТ професионалисти в България, които си заслужава да посетите.

Посетете Кариерни Панаири

Кариерните панаири са още един отличен начин, чрез който да си комуникирате с потенциални работодатели и които могат да бъдат открити целогодишно.

Упражнявайте Нетуъркинг

Да бъдете в контакт с ИТ общността в България е важно, дори ако не търсите работа в момента, никога не се знае кога може да ви се наложи да потърсите.

Свържете се с Агенции за Подбор на Персонал

Агенциите за подбор на персонал като Top Skills, работят тясно с водещите компании в българия и знаят какво търсят работодателите.

Може би сте търсили перфектната позиция в продължение на месеци, но ви изглежда сякаш няма такава при топ работодателите в България. Процесът на търсене отнема време и изморява, затова няма ли да е по-добре, ако някой друг свърши тази дейност, вместо вас?

Ето тук, агенциите за подбор на персонал като Top Skills, могат да помогнат. Повечето хора търсещи работа, не разполагат с опита и мрежата от агенции за подбор, за да намерят своята следваща работа. Ролята на една агенция за подбор на персонал, се върти около работата с работодатели и хора търсещи работа, за да бъде улеснен успешния подбор.

Още публикации