Разработка на видеоигри в България

Интерактивното пространство за конзоли, стрийминг и мобилни устройства е в разцвета си в момента и е област, в която оцеляват и просперират само специализирани фирми за подбор на персонал. Професията “Разработчик на видеоигри” е доста търсена, но не е лесно да се намерят кадри с перфектни качества и умения.

Много ИТ фирми се опитват да се включат в разработката на игри, но им е трудно, тъй като специализираните фирми за търсене на игри разполагат с персонал, който през цялата си кариера е работил в областта на разработката на игри – често за един и същи бизнес. Самата гейминг индустрия няма много пресечни точки дори със сходни категории, като хазарт и е-спорт.

Подбор на Персонал за Разработка на видеогри

Екипът на Top Skills осъзнава, че разработката на игри е ниша в ИТ индустрията, и разполага с необходимата мрежа за намиране на подходящ персонал.

Разбиране на вашите нужди

Независимо дали става въпрос за отделен човек, екип, програма за управляван изпълнител или проект, възложен на външен изпълнител, ние работим с вас, за да разберем правилно предизвикателствата, ограниченията и търсените резултати.

Подбор и проверка

Нашите специалисти в подбора на персонал, идентифицират таланти за вашите уникални нужди, като използват обширния си опит и проверяват талантите чрез видеоинтервюта, разглеждане на портфолиото и оценки на уменията, и ви представят най-добрите кандидати.

Подбор и въведение

Всички таланти, независимо от вида на ангажимента, се оценяват според специфичните изисквания на клиента и преминават през задълбочени проверки на миналото.

С опитни специалисти в подбора на персонал, които са посветени на индустрията за видеоигри, можем да намерим високоспециализираните таланти, от които се нуждаете, за да подпомогнем вашия бизнеса.

Нашите кандидати могат да очакват да работят с дискретен, отдаден на работата си специалист по набиране на персонал, който ще ги подкрепя по време на цялото търсене и след това, а нашите клиенти могат да очакват честна оценка на изискванията им за търсене и целенасочени усилия от страна на нашия екип.

Тъй като сме работили в тази индустрия, над 80% от бизнеса ни се основава на препоръки. Казано с по-прости думи, ние или познаваме нашите кандидати, или някой наш познат ни е посочил кандидат. Това води до по-високо качество на кандидатите за нашите клиенти и до по-добри възможности за нашите кандидати.

Нужни Умения за Професия Разработчик на Видеоигри

Ще ви е необходима страст към игрите, технически умения и способност да работите самостоятелно и в екип, за да успеете като разработчик на игри.

Работейки в областта на разработката на игри, ще участвате в създаването и производството на игри за персонални компютри, конзоли за игри, социални/онлайн игри, аркадни игри, таблети, мобилни телефони и други преносими устройства.

Като част от една голяма компания за игри, може да се съсредоточите върху конкретна област на програмирането, като например мрежа, игрови двигател, графика, верига от инструменти и изкуствен интелект. При по-малките независими „indie“ производители на игри, често има много по-малко разграничение между ролята на разработчика и дизайнера и работата ви може да включва както програмиране, така и дизайн.

Създаването на една игра, от концепцията до крайния продукт, има няколко етапа, включително създаване и проектиране на външния вид на играта и начина на нейното възпроизвеждане, анимиране на герои и обекти, създаване на аудио, програмиране, локализация, тестване, редактиране и продуциране.

 • Като разработчик на видеоигри, вие ще трябва да:
 • Проектирате, разработите и предоставите системи и висококачествен код, с помощта на езици за програмиране, като C++ и C#
 • Извършвате прегледи на кода, за да гарантирате качеството му
 • Преработвате кода, за да подобрите дизайна на съществуващия код
 • Отстраняване на грешки в програмите и решаване на сложни технически проблеми
 • Работите в тясно сътрудничество с дизайнери, художници и друг персонал, участващ в процеса на проектиране, за да създадете качествен продукт по график
 • Работите ефективно под напрежение и спазвате крайните срокове, за да гарантирате, че играта е завършена навреме
 • В зазвисимост от позицията, може да се налага и да:
 • Разработвате проекти или първоначални концептуални проекти на игри, включително геймплей
 • Създавате сценарии и сюжетни карти на игри
 • Създавате визуалните аспекти на играта на етап концепция
 • Използвате софтуер за 2d или 3d моделиране и анимация, като Maya, в етапа на производство
 • Създавате звуковите характеристики на играта, като например гласове на герои, музика и звукови ефекти

Още публикации