Запознайте се с Полина Христова

Поли е в екипа на Top Skills Recruitment вече повече от две години и половина.

Разберете повече за нея от краткото ни интервю:

Какъв е твоят трик, за да бъдеш по-продуктивна?

– Определено, за да бъда по-продуктивна, се нуждая от две кафета. 🙂 Но основният ми трик е планирането на работния ми ден. Съставям си „to do list”, като организирам времето си спрямо него. Установила съм, че в нашата работа правилното разпределяне на времето е едно от най-важните условия, за да свършим всичките си задачи за деня.

Кое е първото нещо, с което стартираш работния си ден?

– Тук отново ще напиша кафе (толкова ми е важно), но към него ще добавя и нещо сладко. Това са двете ми зависимости, като втората се опитвам да ограничавам, но не ми се получава. 🙂 Другото важно нещо, с което обезателно стартирам деня си, е зареждаща музика. Пускам си няколко любими парчета, които ме мотивират и така започвам работа с мисълта, че няма нищо непостижимо. 🙂 

Кое е нещото, което те мотивира на работното ти място?
– Мотивирам се от постигнатите резултати – когато кандидатите, на които съм съдействала, намерят своето място и се чувстват добре. Но най-голямата ми мотивация е това, че харесвам работата си.

Коя е най-голямата погрешна представа на хората за позицията, която заемаш?

-Хората често си мислят, че работата ни е много лесна, а това не е така. При комуникацията ни с кандидати се изисква и доста психологизъм – трябва да преценим правилно способностите на човека, дали би се вписал в работната среда, дали би се справял с работата, за която кандидатства, а това е доста трудно да се определи от 20-минутен разговор. Трябва да сме концентрирани и да сме добри слушатели, за да извлечем максимална информация за човека срещу нас. Изисква се висок професионализъм и дългогодишен опит, за да сме добри в работата си, която е приятна, но невинаги лесна.

Коя е последната книга, която прочете и каква беше поуката от нея?

– “от Дилия Оуенс. Написана с изключително красив език, тя разказва за една човешка история, която няма как да не ни докосне и да не ни накара да се замислим за истински важните неща – че човек трябва да бъде благодарен за това, което има, и да оценява всичко и всеки в живота си.

От коя публична личност черпиш вдъхновение?

– Няколко са – Кейт Бланшет, заради това, че е безкрайно талантлива, изключително ерудирана и е дългогодишен посланик на УНИЦЕФ по света. Анджелина Джоли – по същите причини. Малала Юсафзаи, която пък е от другата страна на ситуацията – част от милионите, които са изпитали върху себе си тежестта на това да си роден на място, на което има военни конфликти, където хората нямат равни права и е трудно да бъдат чути. Но да уважим и мъжката част – Леонардо ди Каприо, заради своето постоянство и работа в запазването на животинския и растителен свят, както и Илон Мъск, който със своя блестящ и напредничав ум се стреми да постигне неща, които да променят света, в който живеем.

Кой филм/ сериал можеш да гледаш отново и отново и отново…?

– От сериалите – “The Big Bang Theory”, който е супер забавен, и с риск да обидя всички почитатели на “Friends” – много по-добър от него. 🙂 “Killing Eve” – един различен сериал, който изгледах на един дъх, а наскоро започна и третият му сезон.  От филмите – “Beyond Borders” и “Titanic” – класики, които не омръзват.

Коя е най-досадната ти домакинска работа? –

– Готвенето, което е малко парадоксално, имайки предвид колко много обичам да си похапвам…

Коя е твоята супер сила на работното ти място?
– Позитивното ми и професионално отношение.

Случвало ли ти се е да се сприятелиш с кандидат за работа, който си интервюирала?

– Не мога да кажа, че ми се е случвало да се сприятеля с кандидат, тъй като предпочитам в работата си да поддържам професионални отношения. Но често получавам благодарност от доволни хора, които чувстват, че са намерили точната си позиция чрез моето съдействие.

Кой е най-странният въпрос, който кандидат за работа ти е задавал по време на интервю?

– Наскоро ми се случи още в началото на разговора с кандидат той да ме попита дали съм чела книгата „Изкуството на войната“ от Сун Дзъ. Признах му, че тя не е от типа четива, които предпочитам и той подробно ми обясни какъв огромен ефект е произвела върху него и как даже е променила живота му. Според него обезателно всеки трябва да я прочете, защото тя е полезна за всички аспекти от живота ни. Определено предизвика интереса ми и смятам скоро да я прочета.

Кой е въпросът, който не обичаш да ти бъде задаван?

– “Как си се представяш след десет години?“

Ти работиш с различни клиенти и работни позиции, имаш ли фаворити?

– Харесвам позициите, по които работя, но особено любими са ми тези, които изискват владеене на езици. Много често кандидатите са учили или работили в чужбина и споделят с мен любопитни истории от начина на живот и културата на страната, в която са били.

Каква е твоята тайна в комуникацията с търсещи работа?

– Опитвам се да се поставя на тяхното място и така да разбера търсенето и желанията им, за да мога да им бъда максимално полезна. Надявам се те да усещат, че от отсрещната страна стои приятелски настроен и разбиращ ги човек.

Контакти на Полина:

Още публикации