Запознайте се с Валентина Кекева

Какъв е твоят трик, за да бъдеш по-продуктивна?

Фокусирам се. Когато си концентриран в това, което искаш да постигнеш и силно вярваш, цялото ти съзнание е устремено към целта – тогава нещата се получават. Мисля, че това е ключа към успеха.

        Кое е нещото, което те мотивира на работното ти място?

Добрият екип, страхотните мениджъри на Топ Скилс Рикрутмънт, атмосфера на споделяне, дискусия и с постоянни стъпки вървене напред към все по-големи успехи.

        Кое е първото нещо, с което стартираш работния си ден?

Чаша ароматно кафе, усмивка и по възможност приятна музика. Надявам се скоро да си купя куче и ще мога да се науча по-рано сутрин да се събуждам и да правя разходки с него.

  Коя е най-голямата погрешна представа на хората за позицията, която заемаш?

Не мога да кажа, мисля че повечето хора са наясно, че позицията Мениджър Бизнес Развитие е свързана с продажби, откриване на нови клиенти, убеждаване, сключване на договори, изграждане на дългосрочни бизнес взаимоотношения.

        Коя е твоята супер сила на работното ти място?

Умея да мотивирам хората, да ги убеждавам и да вдъхна доверие. Добрите комуникативни умения са изключително важни за тази позиция, както и емпатията. Постоянство и никога да не се отказваш.

    Коя е последната книга, която прочете и каква беше поуката от нея?

Малък наръчник по Хюга.Тайните на датчаните за щастлив живот.” – Майк Викинг

Как да се научим да живеем и да оценяваме малките неща около нас, които ни правят щастливи. Книгата започва с цитата: “Имам най-хубавата работа на света – изучавам какво прави хората щастливи.” Както може би знаете в Дания е създаден Институт за изследване на щастието – проучват причините и ефектите от щастието и се стремят към подобряване на качеството на живот на хората по цял свят. Свещи, камина, червено вино, а ето и част от списъка “Хюга комплект за спешни случаи – свещи, малко висококачествен шоколад, либюмият ви чай, любимата ви книга, музика, хубаво одеяло, …” – почувствахте го нали.

Хюга e  “комфорт на душата, споделени моменти на уют и да пиеш какао на светлината на свещи.

Бизнес отвъд ограниченията. Опитът на един предприемач”. – Ричард Брансън
Харесвам много Ричард Брансън и съм прочела няколко негови книги. Ексцентричен, авантюрист, империя от компании, изключителен стил на управленска култура с умение да се оценява приноса на служителите. Планове за туристически пътувания до космоса, опит за околосветско пътешествие, кайтсърф – обича приключенията и предизвикателствата. Изключителен предприемачески дух – възхищавам му се. Дори го следвам в социалните мрежи.

     Ако трябваше да напишеш книга за живота си, какво би било заглавието и защо?

Вихър, движение, страст, хармония, успехи, препятствия, поуки, начертаване на планове  и още нещо …..

Животът ми е низ от събития, преживявания, щастливи мигове, поуки, срещи, постоянство и упоритост. Може би като заглавие: Повярвайте в себе си – с вяра, любов, воля и търпение мечтите Ви стават реалност.”

    От коя публична личност черпиш вдъхновение?

Ричард Брансън, Мерил Стрийп, Стефан Данаилов.

    Кой е въпросът, който не обичаш да ти бъде задаван?

Нямам такъв – опитвам се да излезна успешно от всяка една ситуация по време на среща с клиент вдъхвайки увереност и убедителност.

    Коя е най-досадната ти домакинска работа?

Миене на чинии.

    Кой филм/ сериал можеш да гледаш отново и отново и отново…?

Усещане за жена” с незабравимия Ал Пачино“Mamma-Mia” – вдъхновява ме всеки път и искам да посетя остров Скопелос, Добра Година” с Ръсел Кроу в главната роля – вече съм го гледала шест-седем пъти.

     Назови едно нещо, което в момента се опитваш да превърнеш в навик?

Да спортувам редовно.

        Как започна работа в Top Skills Recruitment?

Аз открих компанията – обаждах се настоятелно и в офиса в Благоевград, и в офиса в София, след като си изпратих CV-то. Щастлива съм, че съм част от този прекрасен екип.

    Какви качества е важно да притежава човек, който иска да се занимава с Business Development?

Никога не трябва да се отказва, много постоянство, силна мотивация, да се усъвършенства всеки ден посредством обучения,книги, самоанализ с цел постигане на по-високи резултати. Много добри комуникативни умения, умения за убеждаване и водене на преговори. В тези трудни времена на пандемия и икономическа криза смятам, че доверието е в основата на добрите и дългосрочни бизнес взаимоотношения и това е тайната на добрите партньорства.

    Работиш с различни клиенти в различни сектори, имаш ли фаворити ?

Компании от производствения сектор – самата аз имам опит на мениджърски позиции в този сектор над  15 години, познавам спецификата на бизнеса, позициите и с радост комуникирам с такива клиенти. Добрите производствени практики винаги са били интересни за мен. Обичам да посещавам събитията на STOOS NETWORK Bulgaria, организация в която членувам вече над 5 години и която се опитва да създаде среда на споделяне на добри производствени иновативни практики и да обедини специалистите отворени към новото, любопитни към непрекъснато подобрение и усъвършенстване.

    Каква е твоята тайна в комуникацията с клиенти?

Обичам да комуникирам с клиенти, да се срещам с тях и опознавам бизнеса им. Винаги се опитвам да ги убедя, че нашата услуга е в полза на бизнеса им и ще улесни процесите им. Качество и професионализъм – това са двете думички, които би трябвало да си каже клиентът след срещата си с нас Мениджърите Бизнес Развитие на Топ Скилс Рикрутмънт. Това е към което се стремя всеки ден.

Още публикации